16 June 2017

Ga je voor de eerste keer een tweedehands vrachtwagen kopen? Vermijd de gevaarlijkste valkuilen met deze 10 tips.

Bouwjaar

Misschien wel de meest voor de hand liggende vraag die je je moet stellen, maar hoe oud is de vrachtwagen die je wil kopen? Het spreekt voor zich dat hij in uitstekende staat moet zijn. Controleer echter ook welke leeftijd hij juist heeft. Met name als je regelmatig door de Lage-Emissiezone van Antwerpen moet rijden.

Te oude vrachtwagens hebben vaak een lagere Euronorm, bijgevolg mogen ze dan misschien niet in de LEZ rijden. Het is eventueel ook mogelijk om een roetfilter op een tweedehands vrachtwagen te plaatsen om alsnog toegelaten te worden. Controleer onze handige tabel om na te gaan of je vrachtwagen de LEZ binnen mag.

Merk

Ga na of je voor het merk van je vrachtwagen makkelijk aan onderdelen en wisselstukken kan geraken. Is er een lokale dealer in de buurt? Het is altijd wijs om toekomstige problemen te voorkomen. Er is altijd een kans dat een onderdeel het begeeft. Als dan blijkt dat onderdelen moeilijk te vinden zijn, staat je vrachtwagen ook langer stil.

Laadvermogen

Is de vrachtwagen flexibel genoeg voor het laadvermogen dat je nodig zal hebben? Denk bovendien ook na of je een vrachtwagen met koffer of laadbak wil. De vrachtwagen met koffer is ideaal geschikt voor een variëteit van toepassingen, een laadbak zal je eerder in de bouwsector aantreffen. Misschien heb je wel een koelwagen nodig? Meteen de juiste keuze maken bespaart je later veel tijd.

Onderhoudsgeschiedenis

Heeft de vrachtwagen een dubieuze voorgeschiedenis? Als je vrachtwagen in het verleden vaak hetzelfde probleem heeft gehad is het misschien aangeraden om toch een andere uit te kiezen. Het kan ook zijn dat de vrachtwagen niet voldoende onderhoudsbeurten heeft gehad, waardoor het geen ouderdomsdeken zal worden.

Een optimaal onderhoud zorgt ervoor dat een vrachtwagen langer op de baan blijft. Al onze tweedehands vrachtwagens worden zorgvuldig onderhouden zodat u er zeker van bent dat u kwaliteit koopt.

Controleer de Werkplaats

Een dealer van tweedehands vrachtwagens zal vaak zeggen dat de vrachtwagen altijd in hun werkplaats is onderhouden geweest of dat hij daar nagekeken wordt voor de verkoop. Als de verkoper een ander bedrijf gebruikt voor het onderhoud, vraag dan waar en geef hen een bezoekje. Er moet altijd papierwerk zijn van de werken die aan de vrachtwagen zijn uitgevoerd.

Banden

Hoeveel kilometer hebben de banden afgelegd? Als de dealer er geen antwoord op heeft, ga je best na of ze versleten zijn. Laat ze eventueel vervangen vooraleer je de aankoop doet.

Interieur

In welke staat is het interieur? Heeft het betere dagen gekend of is het liefdevol onderhouden? Je wil toch geen dagen doorbrengen in een aftands interieur dat voor overlast bij de chauffeur zorgt? Ga ook na of de cabine voorzien is van alle gemakken die je vereist.

De Motor

Vraag voor een testrit of start de vrachtwagen. Wat voor geluid maakt de vrachtwagen? Maakt hij veel lawaai? Klinkt het alsof hij te weinig motorisch vermogen krijgt of rammelt hij te veel? Komt er veel rook uit de uitlaat? Ga af op je instinct en luister of hij gezond klinkt.

Garantie

Gedurende welke periode geeft de verkoper garantie? 3 maanden is toch echt wel een minimum dat je moet eisen bij het kopen van een tweedehands vrachtwagen. Al onze tweedehands vrachtwagens worden geleverd met 1 jaar garantie zodat u er zeker van bent dat u kwaliteit koopt.

Waar komt de vrachtwagen vandaan?

Heeft de dealer de vrachtwagen simpelweg gekocht? Werd hij verkocht op een veiling? Of komt hij voort uit een bestaand contact van de dealer? Als de verkoper kan instaan voor de vorige eigenaar, heeft hij ook meer informatie over de vrachtwagen. Zo kan je nagaan of de vrachtwagen slechts door één chauffeur is bestuurd en of hij ongevalvrij is. Een goede dealer heeft altijd meer informatie ter beschikking.

Een Tweedehands Vrachtwagen Kopen?

Tweedehands Vrachtwagens Kopen

Op vlak van tweedehands vrachtwagens staat Auto-JCA garant voor vakkundig onderhoud en een uitstekende dienst na verkoop. Met 1 jaar garantie kan u met een gerust hart een tweedehands vrachtwagen kopen. Beroep doen op de jarenlange ervaring en service van Auto-JCA betekend dat u ook een specifieke tweedehands vrachtwagen kan aanvragen. Wij begeleiden u in uw zoektocht naar de tweedehands vrachtwagen en betere occasie.

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met JCA Auto voor meer uitleg!

  0475 81 98 79