Oct 26

Opleiding Vakbekwaamheid Rijbewijs C Vrachtwagenchauffeurs

Bovenop het rijbewijs C moet je sinds 10 september 2016 ook een opleiding vakbekwaamheid volgen. Als vrachtwagenchauffeur moet je deze na een nascholing om de 5 jaar verlengen en zal dit op je rijbewijs aangeduid worden.

Oct 14

Lage-Emissiezone Antwerpen: Veelgestelde Vragen

De stad Antwerpen heeft al uitvoerig campagne gevoerd voor haar invoering van de Lage-Emissiezone. Automobilisten hebben de tijd gehad om zich in regel te stellen, maar zitten toch nog met veel vragen. Om u te ondersteunen hebben wij deze veelgestelde vragen samengesteld.

Sep 24

Welke vrachtwagens mogen er in de lage-emissiezone?

Welke vrachtwagens mogen er in de lage-emissiezone en onder welke voorwaarden? Auto-JCA legt u alles uit en staat u graag bij met raad en daad.
Sep 14

Kilometerheffing voor Vrachtwagens van meer dan 3,5 ton

Kilometerheffing voor vrachtwagens is vanaf 1 april 2016 ingevoerd en geld zowel voor binnenlandse als buitenlandse vrachtwagens. Zij betalen nu een heffing per verreden kilometer op de Belgische autosnelwegen. De bijdrage van die heffing is afhankelijk van het gewicht en de emissieklasse van de vrachtwagen in kwestie. De zwaarste en vervuilendste vrachtwagens betalen het meest, zoals u kan zien in onderstaande tabel.
Aug 18

Tweedehands Bentley Te Koop

Bent u op zoek naar een tweedehands Bentley die te koop staat? Met regelmaat van de klok hebben wij een tweedehands Bentley te koop staan. Of u kan ons inschakelen in de zoektocht naar de Bentley van uw dromen!